Een uitkering aanvragen

Woon je in de gemeente Apeldoorn en heb je te weinig geld om van te leven? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen. Deze uitkering geeft je een inkomen tot je (weer) betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.

Als je tijdelijk niet genoeg geld hebt om van te leven, dan kun je misschien een bijstandsuitkering krijgen. Hiervoor moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet bijvoorbeeld 27 jaar of ouder zijn. Je moet ook (weer) op zoek gaan naar een baan, en je mag een maximum bedrag aan spaargeld hebben. Het kan zijn dat je geen recht hebt op een bijstandsuitkering, maar wel op een andere uitkering. Wil je weten waar je recht op hebt? Op berekenuwrecht.nl kun je jouw gegevens invullen om erachter te komen op welke regelingen je mogelijk recht hebt. Kom je hier niet uit? Dan helpen wij je graag bij Samen055.  

Uitkering aanvragen

Het aanvragen van een uitkering loopt via de gemeente Apeldoorn. Bij Samen055 kunnen wij je hierbij helpen. Op de website van de gemeente Apeldoorn kun je controleren of je voldoet aan de voorwaarden voor een uitkering. Wil je meer informatie of kom je er niet uit? Maak dan een afspraak. Je krijgt dan een afspraak met een medewerker van gemeente Apeldoorn in het stadhuis. 

Let op: Ben je jonger dan 27 jaar? Kijk dan op de pagina voor jongeren.