Voor jongeren

Heb je vragen over school, werk, uitkeringen of schulden? Wij helpen je graag. Bijvoorbeeld als je (weer) toe wilt werken naar een opleiding of werk. Of als je een uitkering nodig hebt. Ook kunnen we ondersteuning bieden bij het voorkomen en oplossen van schulden.

Je bent jong en je wilt van alles: op vakantie gaan met vrienden, studeren, op kamers wonen, de kroeg in, tanken, een telefoonabonnement en ga zo maar door. Maar het leven is duur. En soms ingewikkeld. Daar kan je echt stress van krijgen. Je bent niet de enige. Bij Samen055 kijken we graag mee met je budget, geven advies over werk en inkomen en helpen bij het aanpakken van schulden.

Je kunt bij de Samen055 locaties terecht op de inloopspreekuren of met een afspraak. Daarnaast heeft het Jongerenloket (onderdeel van Samen055) een eigen inloopmoment in het stadhuis van Apeldoorn.

Wat is het Jongerenloket?

Het jongerenloket helpt je bij alle vragen die je als jongere of jongvolwassene maar kan hebben. Over werk, school, geld en over thuis. Er zit iemand klaar om naar je te luisteren, met je mee te denken en je te helpen.

Durf hulp te vragen!

Je kan ook een vraag over iemand anders stellen. Misschien maak je je bijvoorbeeld zorgen over een vriend of vriendin met schulden. Dan kan het Jongerenloket je tips geven. Neem gerust contact op!

We zitten voor je klaar

  • Telefoon: Bel 055 580 1140. Je krijgt een medewerker aan de lijn die je graag verder helpt.
  • Stuur je liever een email? Dat kan naar jongerenloket@apeldoorn.nl. We kijken naar je vraag en daarna krijg je per telefoon of email tips. Het is niet verplicht om hier iets mee te doen. Maar hopelijk helpt het je verder.
  • Inloopmoment: elke maandag van 15:30 tot 16.30 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen in het stadhuis. Als je bij binnenkomst de trap naar beneden neemt, vind je ons links van de trap.

Bijstandsuitkering voor jongeren

Lukt het jou niet om rond te komen? Er is een bijstandsuitkering voor jongeren. Deze biedt je een inkomen tot je (weer) betaald werk hebt, of geen uitkering meer nodig hebt. Er is wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering.

Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente.