Voor professionals

Samenwerken met Samen055?

Soms merk je als professional dat er bij een patiënt / cliënt meer speelt dan de zorgvraag waarvoor diegene bij jou terecht komt.

  • Mevrouw van Dijk heeft veel stress. Wie kan haar helpen met haar geldzorgen?
  • Deze patiënt heeft geen sociaal vangnet. Hoe komt hij in contact met anderen?
  • Hoe kan deze jonge moeder weer aan het werk zodat ze geen uitkering meer nodig heeft?
  • Mijn patiënt heeft veel problemen met zijn pubers. Wie geeft hem advies over de opvoeding?
  • Welke aanpassingen kan meneer Aslan krijgen om na zijn CVA veilig thuis te blijven wonen?

Voor al dit soort vragen, of het nu gaat over werk, rondkomen, ontmoeten, opvoeden of andere uitdagingen in het dagelijks leven, is er Samen055.

Wij zijn zes samenwerkende hulporganisaties: Centrum voor Jeugd en Gezin, Don Bosco, Gemeente Apeldoorn, MEE Samen, Stimenz en Zuid doet Samen. Vanaf 1 januari 2024 werken wij intensief samen in de wijken. Dat betekent dat inwoners van de stad of dorpen van gemeente Apeldoorn bij ons terecht kunnen. Mensen komen bij ons op een inloopspreekuur of afspraak, en worden direct geholpen. Dit betekent dat men niet zelf op zoek hoeft naar de juiste instantie, maar één aanspreekpunt krijgt. Waar nodig, schakelen wij de juiste specialistische hulp in.

Wat betekent dit voor jou als professional?

Je kunt jouw patiënt /cliënt doorverwijzen naar Samen055. Er zijn flyers beschikbaar om mee te geven. Of geef de website door: samen055.nl. Mensen kunnen gratis en vrijblijvend terecht op de inloopspreekuren op onze vier locaties.

Digitaal materiaal

De Samen055 voor professionals toolkit bevat diverse tools die u ondersteunen bij initiatieven zoals flyers, posters en filmpjes.

Contact

Wil je contact opnemen met Samen055 of jouw patiënt / cliënt aanmelden? Vul dan ons contactformulier in. Hier kun je bij de eerste vraag aangeven dat je het formulier invult voor iemand anders. 

Voor telefonisch contact bel je naar: 055- 580 11 40 (maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00).