Hulp bij opvoeden

Het opvoeden van kinderen is niet altijd makkelijk. Je loopt soms tegen vragen aan waar je geen antwoord op hebt. Samen055 helpt je verder.

Kinderen moeten zo gezond en veilig mogelijk opgroeien. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen, passend bij hun talenten en interesses.

Het opvoeden van kinderen is niet altijd makkelijk. Als ouder kun je zorgen, frustraties en twijfels hebben. Soms loop je tegen vragen aan waar je hulp bij nodig hebt.

Dan is het fijn om een luisterend oor te vinden. Iemand die jou praktische tips of ondersteuning bij de opvoeding kan bieden.

Soms kan het nodig zijn specialistische hulp in te schakelen. De wijkconsulent kan samen met jou zorgvuldig besluiten welke gespecialiseerde hulp nodig is en daarnaar verwijzen.

Zit jij in een situatie waar jij of je kind zelf niet goed uitkomt? Wij denken graag met je mee wat de best passende hulp is voor jou, je kind en je gezin. Passende hulp kan van alles zijn: bijvoorbeeld een informatiefolder, een goed gesprek, een cursus of persoonlijke begeleiding.

Je kunt langskomen op een spreekuur op één van de Samen055 locaties, of een afspraak maken.