Invulling van de dag

Vind je het lastig om te bedenken wat je elke dag moet gaan doen? Ben je veel alleen en wil je nieuwe mensen leren kennen? Of wil je stappen zetten op weg naar werk en kun je daar hulp bij gebruiken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden in Apeldoorn.

Soms is het moeilijk te bedenken hoe je invulling geeft aan de dag. Samen055 kan je hierbij helpen.

Vrijwilligerswerk met en zonder begeleiding

Voor mensen van 18 tot 67 jaar kan werk of vrijwilligerswerk een fijne daginvulling zijn. Er zijn veel organisaties in Apeldoorn die vrijwilligers zoeken. Ook is het mogelijk om begeleiding te krijgen als je meer hulp nodig hebt bij het behalen van je doelen.

Is vrijwilligerswerk doen nog lastig voor je, maar wil je wel een bijdrage leveren aan de maatschappij? Ook daar zijn oplossingen voor! Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk en meehelpen (Apeldoorn Werkt Mee) op de pagina Vrijwilligerswerk.

Dagbesteding voor ouderen

Voor mensen vanaf 67 jaar is er dagbesteding. Je krijgt hierbij hulp van een begeleider. Bijvoorbeeld om e oefenen met nieuwe mensen te praten. Of om een beter ritme in je dag te krijgen. Met je begeleider ga je aan de slag met je persoonlijke doelen.

Dagbesteding vindt plaats bij basisontmoetingsplekken. Deze zijn overal in Apeldoorn en de dorpen te vinden.

Op deze plek kun je allerlei activiteiten doen. Van spelletjes tot dansen en creatieve activiteiten zoals handwerken en schilderen. Je kunt zelf kiezen waar je aan mee wilt doen.

Kosten van dagbesteding

Soms kosten activiteiten geld. Dat betaal je zelf. Ook eten en drinken op de dagbesteding betaal je zelf. Voor de hulp op de dagbesteding betaal je geen eigen bijdrage.

Vervoer naar de dagbesteding

Wil je graag naar de dagbesteding, maar heb je geen eigen vervoer om er te komen? Wij kunnen helpen om uit te zoeken of je recht hebt op hulp. Kijk daarvoor op de pagina Hulp bij vervoer.

Neem contact met ons op

Dan kunnen wij je verder helpen. Je kunt vrijblijvend binnenlopen bij een van onze inloopspreekuren. Of neem contact op via mail of telefoon.