Vrijwilligerswerk

Wil je graag iets voor een ander betekenen, en zelf ook nieuwe mensen leren kennen? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor jou. Al met een paar uurtjes per week kun je een ander helpen en ook jezelf. Want met vrijwilligerswerk leer je nieuwe dingen en het is een fijne invulling van je dag. In Apeldoorn zijn er veel organisaties waar vrijwilligers hard nodig zijn. Als je begeleiding nodig hebt, zijn daar ook mogelijkheden voor.

Soorten vrijwilligerswerk

Misschien bent je sportief en wil je helpen bij een sportclub. Of kun je goed voorlezen en vind je het leuk om dit te doen. Bij blinde mensen, bij ouderen of bij kinderen. Of je wilt iemand helpen met boodschappen doen. Er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk waar je uit kunt kiezen. Er is vast iets wat bij jou past!

Vind vrijwilligerswerk dat bij jou past

Op de website ‘Apeldoorn pakt aan’ staat een vacaturebank. Hier vind je veel vacatures voor vrijwilligerswerk. En je kunt precies zoeken naar wat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld filteren in wat voor soort werk je wilt doen, waar, hoe vaak en met welke doelgroep.

Zie je iets waar je enthousiast van wordt? Dan kun je een profiel aanmaken en reageren op de vacature. Daarna wordt er contact met je opgenomen. Dan krijg je meer informatie over het vrijwilligerswerk.

Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, maar heb je hulp nodig bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Samen055.

Meehelpen onder begeleiding

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar is dit lastig voor jou? Misschien heb je wat meer begeleiding nodig bij het maken van afspraken. Of hulp om structuur te krijgen.

Dan is er Apeldoorn Werkt Mee. Een Apeldoorn Werkt Mee plek is een plek bij een bedrijf, waar je kunt werken aan jouw doelen. Je helpt mee in werk dat bij jou past. Hier krijg je begeleiding bij. Je mag deelnemen aan activiteiten en je kunt iets betekenen voor de samenleving. Er is ruimte om te leren en er is weinig tot geen druk op de taken die je uitvoert.  

Op de website van Apeldoorn Werkt Mee kun je zien welke werkgevers allemaal meedoen.

Voor deze vorm van daginvulling heb je een indicatie nodig. Dat is een besluit van de gemeente waarin staat welke zorg je nodig hebt.

Bij Samen055 kunnen we helpen om dit uit te zoeken. Neem contact met ons op. We helpen je graag!