Hulpmiddelen en aanpassingen in huis

U wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om uw huis veilig en toegankelijk te maken, zijn er soms hulpmiddelen of aanpassingen nodig. Wij kunnen hierbij helpen.

Er zijn veel hulpmiddelen voor thuis. Bijvoorbeeld aangepast bestek, beugels in de douche of een speciale stoel. Zo’n hulpmiddel kan het leven thuis net wat makkelijker of veiliger maken. En misschien vergroot het uw zelfstandigheid.

Heeft u een hulpmiddel nodig?

U kunt zelf een hulpmiddel huren of kopen. Denk aan een douchezitje dat u kunt kopen bij een bouwmarkt. Andere hulpmiddelen kunt u huren of kopen bij een thuiszorgwinkel. Bijvoorbeeld een rolstoel die u tijdelijk nodig heeft omdat u uw been heeft gebroken. Er zijn ook hulpmiddelen die u van de gemeente kunt krijgen. Wij denken graag met u mee welk hulpmiddel u nodig heeft. En waar u dit hulpmiddel kunt kopen, huren of krijgen. Heeft u daarbij hulp nodig? Dan helpen wij u graag verder 

Soms is alleen een hulpmiddel niet genoeg. Als u minder goed ter been bent bijvoorbeeld.  Dan heeft u een aanpassing in uw woning nodig. Bijvoorbeeld een traplift, of een aangepaste badkamer.

Heeft u een aanpassing aan uw woning nodig?

Als u in een huurwoning woont, bespreekt u de behoefte en plannen met uw verhuurder.

Voor een aanpassing aan uw eigen koopwoning kunt u terecht bij Samen055. Onze adviseurs helpen u dan verder. Dit gaat via het Wmo-loket van de gemeente. Als er een aanpassing nodig is, vraagt de gemeente offertes op. Daarbij kijkt de gemeente welke offerte het best past bij uw situatie en het minst duur is. Dan wordt gekeken hoeveel de gemeente betaalt voor de aanpassing aan uw woning.

U kunt een afspraak maken of binnen lopen bij een van onze spreekuren. Locaties en tijden vindt u op de contactpagina