Praten over ouder worden

Iedereen wil op een prettige manier leven, ook oudere mensen. Toch denken of praten we er nog nauwelijks over deze levensfase. Voorbereiden op onze eigen oude dag schuiven we liever voor ons uit. Het is de hoogste tijd dat we dat veranderen. Daarom gaan we ook in Apeldoorn het gesprek over morgen met elkaar aan.

Nederland vergrijst en de zorg verandert. Daarom is het hard nodig om te praten over hoe het leven er in de toekomst uitziet. Hoe gaan we als samenleving de zorg voor ouderen organiseren? Gemeente Apeldoorn, partner van Samen055, vindt het belangrijk dat inwoners praten over ouder worden.
Daarom stimuleren we inwoners om in gesprek te gaan over de oude dag. Dat doen we vanuit een gemeentelijk netwerk dat bestaat uit gemeente Apeldoorn en verschillende Apeldoornse organisaties met hun eigen expertise. Bijvoorbeeld op het gebied van zorg, ondersteuning, wonen of mantelzorg.

Door het gesprek te voeren over ouder worden, wordt het makkelijker om op tijd keuzes te maken. Dit helpt bij het langer zelfstandig kunnen wonen, eigen regie houden en het hebben en houden van een sociaal netwerk.

Ga eens in gesprek met je ouder(s) over hun oude dag. En wat kun jij regelen om zelf prettig oud te worden? Praat vandaag over morgen.

Wil jij in gesprek over de oude dag? Of het nu voor jezelf is of voor je ouders, vrienden of buren, bij Samen055 kun je bijvoorbeeld terecht voor advies over hulpmiddelen of aanpassingen in huis. Ook kunnen wij helpen bij het regelen van huishoudelijke hulp of hulp bij vervoer.

Neem contact met ons op of loop eens langs bij een inloopspreekuur.