Hulpmiddelen en aanpassingen in huis

Je wilt zo lang mogelijk, op een fijne manier thuis blijven wonen. Om je huis veilig en toegankelijk te maken, zijn er soms hulpmiddelen of aanpassingen nodig. Wij kunnen hierbij helpen.

Je wilt zo lang mogelijk, op een fijne manier thuis blijven wonen. Om je huis veilig en toegankelijk te maken, zijn er soms hulpmiddelen of aanpassingen nodig. Wij kunnen hierbij helpen.

Er zijn veel hulpmiddelen voor thuis. Bijvoorbeeld aangepast bestek, beugels in de douche of een speciale stoel. Zo’n hulpmiddel kan het leven thuis net wat makkelijker of veiliger maken. En misschien vergroot het je zelfstandigheid.

Heb je een hulpmiddel nodig?

Een hulpmiddel kun je zelf huren of kopen. Denk aan een douchezitje dat te koop is bij een bouwmarkt. Andere hulpmiddelen kun je huren of kopen bij een thuiszorgwinkel. Bijvoorbeeld een rolstoel die je tijdelijk nodig hebt omdat je je been hebt gebroken. Er zijn ook hulpmiddelen die je van de gemeente kunt krijgen. Wij denken graag met je mee welk hulpmiddel je nodig hebt. En waar je dit hulpmiddel kunt kopen, huren of krijgen. Heb je daarbij hulp nodig? Dan helpen wij graag verder 

Soms is alleen een hulpmiddel niet genoeg. Als je minder goed ter been bent bijvoorbeeld.  Dan heb je een aanpassing in je woning nodig. Bijvoorbeeld een traplift, of een aangepaste badkamer.

Heb je een aanpassing aan je woning nodig?

Als je in een huurwoning woont, bespreek dan wat je nodig hebt met de verhuurder (woningbouw of eigenaar).

Voor een aanpassing aan je eigen koopwoning kunt je terecht bij Samen055. Onze adviseurs helpen je dan verder. Dit gaat via de gemeente. Als er een aanpassing nodig is, vraagt de gemeente offertes op. Daarbij kijkt de gemeente welke offerte het best past bij jouw situatie en het minst duur is. Dan wordt gekeken hoeveel de gemeente betaalt voor de aanpassing aan je woning.

Je kunt een afspraak maken of binnen lopen bij een van onze spreekuren. Neem hiervoor contact met ons op. Hulp is binnen handbereik.