Hulp bij persoonlijke vragen

Soms lukt het even niet alleen. Bijvoorbeeld omdat je geen ritme in je dag meer hebt. Het kan lastig zijn om zelf dingen te regelen. Gesprekken met een begeleider kunnen je verder helpen.

Heb jij, of iemand die je kent, wat extra hulp nodig in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld als het niet lukt om formulieren in te vullen. Als je vragen hebt over samenleven met iemand met een beperking. Of als je door psychische problemen niet weet hoe je de dag kunt doorkomen.

Samen met een begeleider bespreek je waar je aan wilt gaan werken. Dan ga je aan de slag met deze doelen, zodat je jezelf weer kunt redden.

Mogelijkheden voor hulp

Onafhankelijke ondersteuning

Je kunt hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dat is iemand die voor korte tijd een steuntje in de rug kan geven. Bijvoorbeeld:

  • Als je vragen hebt over (zelfstandig) wonen of jouw relatie;
  • Als je iemand nodig hebt die helpt met regelen van de juiste zorg;
  • Als je hulp nodig hebt met zaken regelen vanwege een beperking

Hulp thuis

Als je voor langere tijd hulp thuis nodig hebt, kan dat ook. Misschien vind je het lastig om keuzes te maken. Je kunt dan advies vragen aan je begeleider. Hij of zij helpt je met het afwegen van voor- en nadelen. Misschien vind je het lastig om je dag in te vullen en een ritme te krijgen. Je begeleider kan je helpen met het vinden van een beter ritme. Zo zijn er allerlei mogelijkheden.

Hulp is binnen handbereik

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Kom langs bij een inloopspreekuur op een van onze locaties. Of bel of mail ons. Een medewerker van Samen055 bespreekt dan met jou welke ondersteuning voor jou het beste past.