Zorgen over de veiligheid van kinderen

Vermoedt u dat een kind in uw omgeving slachtoffer is van kindermishandeling? Of maakt u zich zorgen om uw eigen gezin? Neem dan contact op met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. Zij kunnen u 24 uur per dag helpen.

Gaat het bij u thuis niet goed?

Iedereen is weleens ontzettend kwaad. Maar wat als iemand dan geweld gebruikt tegen bijvoorbeeld een kind of huisdier? Dan gaat het thuis niet goed. Voelt u zich thuis onveilig? Bijvoorbeeld omdat uw partner jullie kind slaat? Of bent u zelf weleens zo boos, dat u een familielid lichamelijk pijn doet?

Ga dan op zoek naar hulp. U kunt er bijvoorbeeld over praten met iemand die u vertrouwt. Of u neemt contact op met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. U kunt uw verhaal vertellen en om advies en hulp vragen. Twijfel niet om te bellen, want het telefoonnummer 0800 2000 is 24 uur per dag bereikbaar.

Maakt u zich zorgen over het kind van iemand anders?

Kent u een kind dat vaak verwondingen heeft en daarover uitleg geeft die vreemd klinkt? Of is er in uw buurt een gezin dat vaak ruziemaakt? Dat kan betekenen dat het niet goed gaat met dit kind of gezin.

Het is belangrijk dat u in zo’n geval iets doet. Ook als u niet zeker weet of er iets aan de hand is. U kunt met iemand uit het gezin praten. U kunt vertellen dat ze veilig contact op kunnen nemen met Veilig Thuis. Of u kunt zelf contact opnemen met Veilig Thuis om te laten weten dat u zich zorgen maakt.

Maak jij je zorgen? Er is ook hulp voor kinderen

Is er bij jou thuis vaak ruzie? Of maak je je zorgen over bijvoorbeeld een vriendinnetje of neefje? Dan kun jij ook bellen of mailen met Veilig Thuis. En je kunt bellen met de Kindertelefoon. Het telefoonnummer van de Kindertelefoon is: 0800 0432. Wil je liever chatten? Dat kan op de site van de Kindertelefoon. Je kunt elke dag bellen en chatten tussen 11 uur ’s ochtends en 21 uur ’s avonds.

Ga naar de website van Veilig Thuis Noord Oost Gelderland voor meer informatie over het melden van kindermishandeling. 

Contact met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Wilt u direct contact opnemen met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland? Dat kan per telefoon of e-mail.

  • T: 0800 2000 (gratis, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)
    Let op: is er direct gevaar? Bel dan 112!
  • E: info@veiligthuisnog.nl