Zorgen over de veiligheid van kinderen

Maak je je zorgen over je eigen gezin, of de veiligheid van een kind in jouw omgeving? Bespreek dit met ons, we kunnen je helpen.

Gaat het bij jou thuis niet goed?

Iedereen is weleens ontzettend kwaad. Maar als iemand dan geweld gebruikt tegen bijvoorbeeld een kind of huisdier, is er hulp nodig.  

Voel jij je thuis onveilig? Bijvoorbeeld omdat je partner jullie kind slaat? Of ben je zelf weleens zo boos, dat je de controle verliest en iemand pijn doet?

Ga dan op zoek naar hulp. Je kunt er bijvoorbeeld over praten met iemand die je vertrouwt. Of neem contact op met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. Je kunt jouw verhaal vertellen en om advies en hulp vragen. Twijfel niet om te bellen, want het telefoonnummer 0800 2000 is 24 uur per dag bereikbaar.

Maak jij je zorgen over het kind van iemand anders?

Ken je een kind dat vaak verwondingen heeft en daarover onduidelijke uitleg geeft?  Of is er in jouw buurt een gezin dat vaak ruziemaakt? Dat kan betekenen dat het niet goed gaat met dit kind of gezin.

Het is belangrijk dat je in zo’n geval iets doet. Ook als je niet zeker weet of er iets aan de hand is. Je kunt met iemand uit het gezin praten. Je kunt vertellen dat ze veilig contact op kunnen nemen met Veilig Thuis. Of je maakt zelf een melding bij  Veilig Thuis om te laten weten dat je je zorgen maakt.

Hulp voor kinderen

Is er bij jou thuis vaak ruzie? Of maak je je zorgen over bijvoorbeeld een vriendinnetje of neefje? Dan kun jij ook bellen of mailen met Veilig Thuis. En je kunt bellen met de Kindertelefoon. Het telefoonnummer van de Kindertelefoon is: 0800 0432. Wil je liever chatten? Dat kan op de website van de Kindertelefoon. Je kunt elke dag bellen en chatten tussen 11 uur ’s ochtends en 21 uur ’s avonds.

Ga naar de website van Veilig Thuis Noord Oost Gelderland voor meer informatie over het melden van kindermishandeling. 

Contact met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Wilt u direct contact opnemen met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland? Dat kan per telefoon of e-mail.

  • T: 0800 2000 (gratis, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar) Let op: is er direct gevaar? Bel dan 112!
  • E: info@veiligthuisnog.nl

Veilig Thuis: 0800-2000, 7 dagen per week, 24 uur bereikbaar. 
Meld- en adviespunt verward gedrag: 088-9335500, dagelijks tot 23 uur bereikbaar.

Je kunt ook contact opnemen met Samen055. Wij kijken samen hoe we je het beste kunnen helpen.