Melding mishandeling of huiselijk geweld

Heeft u thuis te maken met geweld of kindermishandeling? Of vermoedt u dat iemand anders hiervan slachtoffer is? Dan kunt u een melding doen bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. U kunt via 0800 2000 24 uur per dag gratis bellen voor hulp.

Hulp als het bij u thuis niet goed gaat

Iedereen is weleens ontzettend kwaad. Maar wat als iemand dan geweld gebruikt tegen bijvoorbeeld een kind, partner of huisdier? Dan gaat het thuis niet goed. Voelt u zich thuis onveilig? Bijvoorbeeld omdat uw partner soms geweld gebruikt tegen u, of tegen jullie kind? Of bent u zelf weleens zo boos, dat u een familielid lichamelijk pijn doet?

Ga dan op zoek naar hulp. U kunt er bijvoorbeeld over praten met iemand die u vertrouwt. En u kunt ook contact opnemen met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. U kunt uw verhaal vertellen en om advies en hulp vragen. Twijfel niet om te bellen, want via 0800 2000 staat Veilig Thuis 24 uur per dag voor u klaar. Ook kunt u chatten met een medewerker. Dat is anoniem. Via de website kunt u elke dag tussen 9 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds chatten.

Hulp als u zich zorgen maakt over iemand anders

Kent u een kind dat vaak verwondingen heeft en daarover uitleg geeft die vreemd klinkt? Is er in uw buurt een gezin dat vaak ruzie maakt? Of vermoedt u dat een oudere wordt mishandeld?

Het is belangrijk dat u in zo’n geval iets doet. Ook als u niet zeker weet of er iets aan de hand is. U kunt met iemand uit het gezin praten. U kunt vertellen dat ze veilig contact op kunnen nemen met Veilig Thuis. Of u kunt zelf een melding doen bij Veilig Thuis om te laten weten dat u zich zorgen maakt.

Maak jij je zorgen? Er is ook hulp voor kinderen

Is er bij jou thuis vaak ruzie? Of maak je je zorgen over bijvoorbeeld een vriendinnetje of neefje? Dan kun jij ook bellen of mailen met Veilig Thuis. En je kunt bellen met de Kindertelefoon. Het telefoonnummer van de Kindertelefoon is: 0800 0432. Wil je liever chatten? Dat kan op de website van de Kindertelefoon. Je kunt elke dag bellen en chatten tussen 11 uur ’s ochtends en 21 uur ’s avonds.

Ga naar de website van Veilig Thuis Noord Oost Gelderland voor het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Contact met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Wilt u direct contact opnemen met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland? Dat kan per telefoon of e-mail.
T: 0800 2000 (gratis, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)
Let op: is er direct gevaar? Bel dan 112!
E: info@veiligthuisnog.nl