Melding verward gedrag

Ziet een woning bij u in de buurt er ernstig vervuild uit? Zijn de gordijnen bij uw buurvrouw steeds dicht, en doet ze niet open als u aanbelt? Of ziet u regelmatig iemand lopen met kleding die niet past bij de tijd van het jaar? Dan vertoont iemand misschien verward gedrag. U kunt een melding doen bij het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag. Hiervoor kunt u tussen 9 uur ’s ochtends en 23 uur ’s avonds bellen naar 088 933 55 00.

Wat gebeurt er als u belt?

U krijgt een ervaren hulpverlener aan de lijn. Deze hulpverlener bepaalt of uw melding acuut is, dus of er een crisissituatie is. Is dat het geval? Dan wordt er meteen actie ondernomen. Is dat niet het geval? Dan kan de hulpverlener uw melding op andere manieren behandelen. Bijvoorbeeld door u advies te geven. Of door uw melding door te geven aan de gemeente. Dan kijkt de gemeente hoe uw melding het best kan worden behandeld.

Waarom is het belangrijk om een melding te doen?

Wij willen mensen die zich verward gedragen zo snel mogelijk helpen. Zo kunnen we voorkomen dat de situatie ernstig wordt.

Contact met het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag

Wilt u contact opnemen met het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag? Dat kan per telefoon.
T: 088 933 55 00 (elke dag bereikbaar van 08.30 tot 23.00 uur)

Let op: is er direct gevaar? Bel dan 112! Heeft u vragen of zorgen over zelfdoding? Bel dan 0900 0113. Deze nummers zijn gratis en 24 uur per dag bereikbaar.