Financiële hulp voor ondernemers

Zowel startende als gevestigde ondernemers kunnen bij ons terecht voor bijstand. Als je een bedrijf wilt starten of stoppen, of als je bedrijf in financiële problemen zit, kunnen wij adviseren, begeleiden en ondersteunen.

Uitkering startende ondernemer

Een bedrijf starten brengt veel uitdagingen met zich mee. Ook financieel. Als ondernemer heb je een ondernemingsplan gemaakt. Maar wat als je de eerste maanden nog niet voldoende gaat verdienen? In dat geval kun je een uitkering als startende ondernemer aanvragen.

Krediet voor startende ondernemer

Je kunt een beroep doen op een bedrijfskrediet voor startende ondernemers als je niet voldoende geld hebt om investeringen te doen die nodig zijn voor het opstarten van je bedrijf. De adviseurs van Samen055 helpen je hier graag bij. Wij verwijzen je door naar de gemeente Apeldoorn indien nodig.    

Voorbereidingsperiode voor startende ondernemer

Moet je leven van de bijstand? Dat wil je veranderen! Want jij bruist van de plannen voor het starten van een eigen bedrijf. Onze adviseurs verwijzen je door naar gemeente Apeldoorn voor hulp hierbij.

Uitkering gevestigde/beëindigende ondernemer

Als jouw bedrijf door tijdelijke omstandigheden in financiële problemen komt, of als je besluit te stoppen met je bedrijf, kun je een tijdelijke uitkering aanvragen.

Krediet voor gevestigde ondernemer

Je runt een bedrijf dat al minstens anderhalf jaar bestaat. Als je hulp nodig hebt voor de voortzetting of uitbreiding van je bedrijf, dan kun je een krediet aanvragen. Een krediet is een lening bij de gemeente, die je terug moet betalen.

Voor gevestigde ondernemers geboren voor 1-1-1960 (ouderenregeling)

Het kan gebeuren dat je een aanvullende uitkering of krediet nodig hebt voor het voortzetten van je bedrijf. Ook als je bedrijf niet meer levensvatbaar is en je wel wilt doorgaan. Er zijn twee regelingen mogelijk voor ondernemers geboren voor 1-1-1960: een aanvullende uitkering om deels in je eigen inkomen te voorzien, of een krediet. Het krediet is bedoeld voor bedrijven die niet meer levensvatbaar meer zijn. Als je toch wilt blijven ondernemen, kun je een krediet aanvragen van maximaal €10.607,-.

Aanvullend periodieke uitkering: IOAZ (uitkering oudere werklozen)

Je bent ondernemer en 55 jaar of ouder en je bent van plan je bedrijf te beëindigen. Als dit nodig is omdat je bedrijf te weinig opbrengt om van te kunnen leven, kun je een aanvraag doen voor een IOAZ-uitkering. Wij verwijzen je door naar specialisten van gemeente Apeldoorn voor hulp hierbij.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Heb jij als ondernemer, schulden waar je ’s nachts van wakker ligt? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Schuldhulpverlening kan nodig zijn. We hebben het dan over een schuldregeling of schuldsanering. Altijd zoveel mogelijk met het oog op de toekomst van jouw bedrijf.

Ondernemers met vragen over een bijstandsuitkering, krediet of schuldhulpverlening worden doorverwezen naar het Team Zelfstandigen van de gemeente Apeldoorn. Zij zijn te bereiken via bbz@apeldoorn.nl. meer informatie vind je op de website van gemeente Apeldoorn. Je kunt ook het contactformulier  voor schuldhulpverlening aan ondernemers invullen. Dan nemen wij contact met je op.