Dagbesteding

Vindt u het lastig om te bedenken wat u elke dag moet gaan doen? Is het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen? Of wilt u stappen zetten op weg naar werk en kunt u daar hulp bij gebruiken? Dan kunt u in Apeldoorn naar de dagbesteding. Hier krijgt u hulp bij uw doelen.

Hoe ziet dagbesteding eruit?

Wat u gaat doen op de dagbesteding, hangt af van uw eigen doelen. Die spreekt u af met uw begeleider. Misschien wilt u oefenen om met nieuwe mensen te praten. Of u wilt minder laat naar bed gaan, zodat u niet meer overdag slaapt. Met uw doel gaat u samen met uw begeleider aan de slag. En jullie spreken regelmatig af om te kijken hoe het op de dagbesteding gaat.

Kosten van dagbesteding

U kunt op de dagbesteding activiteiten doen als u dat leuk vindt. Soms kost zo’n activiteit geld. Dat betaalt u zelf. Ook eten en drinken op de dagbesteding betaalt u zelf. Voor de dagbesteding hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Waar is dagbesteding?

Dagbesteding vindt in Apeldoorn plaats op basisontmoetingsplekken.

Ga naar de website ‘Ontmoet elkaar in Apeldoorn’ voor een overzicht van alle basisontmoetingsplekken.

Vervoer naar de dagbesteding

Wilt u graag naar de dagbesteding, maar heeft u problemen om er te komen? Dan kan het Wmo-loket u misschien helpen met vervoer[J1] .

Andere mogelijkheden voor dagbesteding

Misschien past dagbesteding op een basisontmoetingsplek niet (meer) zo goed bij u. Dan kunt u een afspraak maken met het Wmo-loket. Een medewerker van het Wmo-loket bespreekt dan met u welke andere mogelijkheden er zijn. 
Er zijn namelijk ook andere vormen van dagbesteding. Zo kunt u extra ondersteuning en begeleiding krijgen in een groep. Ook is er ‘Apeldoorn Werkt Mee’. Dan kunt u bij een bedrijf werkzaamheden doen die bij u passen. Hier krijgt u begeleiding bij.

Ga naar de website van Apeldoorn Werkt Mee voor een overzicht welke werkgevers allemaal meedoen.


Voor deze vormen van dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Dit is een besluit waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel.
Let op: Krijgt u een uitkering van de Participatiewet? Neem dan contact op met uw contactpersoon om over dagbesteding met een indicatie te praten.

Contact met het Wmo-loket

Wilt u contact opnemen met het Wmo-loket? Dat kan per telefoon of door een contactformulier in te vullen.
T: 14 055, keuze 3 (maandag t/m vrijdag 08.30 – 16.00 uur)

C: vul het Wmo-contactformulier in