SAMEN055, voor alle vragen over zorg, werk, inkomen en opvoeden
Ontmoeten en ondersteunen

Ontmoeten en ondersteunen

Ontmoetingsplekken
Bent u op zoek naar een plek voor een gezellig praatje en een kopje thee? Of wilt u creatief aan de slag? Ga dan eens langs bij een ontmoetingsplek bij u in de buurt. U bent van harte welkom!
Hulp bij het huishouden
Lukt het u niet meer om uw huis schoon te maken? Dan kunt u hulp in het huishouden regelen. Dit kunt u eerst doen door zelf op zoek te gaan naar iemand die u hierbij helpt. Lukt dat niet? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met het Wmo-loket.
Hulp bij vervoer
Heeft u een beperking en kunt u daardoor niet met de auto, bus of fiets? Dan is het lastig om ergens heen te gaan. Het Wmo-loket kan u helpen om vervoer te regelen.
Hulpmiddelen en aanpassingen in of aan uw huis
Heeft u een hulpmiddel nodig in uw woning? Of moet uw huis misschien verbouwd worden? Soms kunt u hierbij hulp krijgen van het Wmo-loket.
Vrijwilligerswerk
Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Wilt u iets voor iemand anders doen? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor u. Hiermee helpt u anderen én uzelf. Want met vrijwilligerswerk kunt u nieuwe dingen leren. U doet mee in de samenleving. In Apeldoorn zijn er veel plekken waar u vrijwilligerswerk kunt doen.
Dagbesteding
Vindt u het lastig om te bedenken wat u elke dag moet gaan doen? Is het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen? Of wilt u stappen zetten op weg naar werk en kunt u daar hulp bij gebruiken? Dan kunt u in Apeldoorn naar de dagbesteding. Hier krijgt u hulp bij uw doelen.