Vrijwilligerswerk

Wil je graag iets voor een ander betekenen, en zelf ook nieuwe mensen leren kennen? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor jou. Al met een paar uurtjes per week kun je een ander helpen en ook jezelf. Want met vrijwilligerswerk leer je nieuwe dingen. In Apeldoorn zijn er veel organisaties waar vrijwilligers hard nodig zijn. Misschien is het een mooie kans voor jou.

Misschien bent je sportief en wil je helpen bij een sportclub. Of kun je goed voorlezen en vind je het leuk om dit te doen. Bij blinde mensen, bij ouderen of bij kinderen. Of je wilt iemand helpen met boodschappen doen. Er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk waar je uit kunt kiezen. Er is vast iets wat bij jou past!

Vind vrijwilligerswerk dat bij jou past

Op de website ‘Apeldoorn pakt aan’ staat een vacaturebank. Hier vind je veel vacatures voor vrijwilligerswerk. En je kunt precies zoeken naar wat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld filteren in wat voor soort werk je wilt doen, waar, hoe vaak en met welke doelgroep.

Zie je iets waar je enthousiast van wordt? Dan kun je een profiel aanmaken en reageren op de vacature. Daarna wordt er contact met je opgenomen. Dan krijg je meer informatie over het vrijwilligerswerk.

Je kunt ook kijken op de website ‘Ertoe doen’. Hier staat een overzicht van organisaties die jou kunnen koppelen aan een persoon of organisatie waar je vrijwilligerswerk kunt doen.