SAMEN055, voor alle vragen over zorg, werk, inkomen en opvoeden
Werken en bijstand

Werken en bijstand

Hulp bij het vinden van werk
Werken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat u lange tijd niet heeft gewerkt. Doordat u voor uw kinderen heeft gezorgd. Of ziek bent geweest. Of omdat u verschillende problemen tegelijk heeft. De gemeente Apeldoorn kan u helpen om weer te gaan werken. En om werk te vinden dat bij u past.
Bijstandsuitkering
Woont u in Apeldoorn en heeft u te weinig geld om van te kunnen leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Dat kunt u doen bij de gemeente.
Bijstandsuitkering voor ondernemers
Startende ondernemers en gevestigde ondernemers kunnen bij de Gemeente Apeldoorn terecht voor bijstand. Het team BBZ adviseert, begeleidt en ondersteunt (financieel) als u een bedrijf wilt starten, als uw bedrijf in financiƫle problemen zit of als u wilt stoppen met uw bedrijf.
Jongerenloket
Je bent jong en je wil van alles: op vakantie gaan met vrienden, studeren, op kamers wonen, de kroeg in, tanken, een telefoonabonnement en ga zo maar door. Maar het leven is duur. En soms ingewikkeld. Daar kan je echt stress van krijgen. Je bent niet de enige. Bij het Jongerenloket helpen we vaker jongeren en jongvolwassenen. We kijken mee met je budget, geven advies over werk en inkomen en helpen bij het aanpakken van schulden.