Hulpmiddelen en aanpassingen in of aan uw huis

Heeft u een hulpmiddel nodig in uw woning? Of moet uw huis misschien verbouwd worden? Soms kunt u hierbij hulp krijgen van het Wmo-loket.

Advies over hulpmiddelen en aanpassingen

Er zijn veel hulpmiddelen voor thuis. Bijvoorbeeld aangepast bestek of een speciale stoel. Zo’n hulpmiddel kan het thuis net wat makkelijker maken. En misschien vergroot het ook uw zelfstandigheid. Maar soms is een hulpmiddel niet genoeg. Dan heeft u een aanpassing in uw woning nodig. Bijvoorbeeld een traplift. Of misschien moet uw huis worden verbouwd.

Een ergotherapeut kan u hierover advies geven. U kunt bij uw huisarts vragen om een verwijzing. De ergotherapeut komt bij u thuis kijken. Samen bespreekt u wat u nodig heeft.

Heeft u een hulpmiddel nodig?

U kunt zelf een hulpmiddel huren of kopen. Lukt u dat niet? Dan kunt u contact opnemen met het Wmo-loket. Een medewerker van het Wmo-loket bespreekt dan met u welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Als u via de gemeente hulp kunt krijgen, krijgt u een indicatie. Dit is een besluit waarin staat welke hulp u nodig heeft en hoeveel.

Heeft u een aanpassing aan uw woning nodig?

Voor een aanpassing aan uw woning kunt u ook contact opnemen met het Wmo-loket. Als een aanpassing nodig is, vraagt de gemeente offertes op. Daarbij kijkt de gemeente welke offerte het best past bij uw situatie en het minst duur is. Die offerte bepaalt hoeveel de gemeente betaalt voor de aanpassing aan uw woning.

Contact met het Wmo-loket

Wilt u contact opnemen met het Wmo-loket? Dat kan per telefoon of door een contactformulier in te vullen.
T: 14 055, keuze 3 (maandag t/m vrijdag 08.30 – 16.00 uur)
C: vul het Wmo-contactformulier in