Hulpmiddelen en aanpassingen in of aan uw huis

Heb jij een hulpmiddel nodig in jouw woning? Of moet jouw huis misschien verbouwd worden? Soms kun je hierbij hulp krijgen van het Wmo-loket.

Advies over hulpmiddelen en aanpassingen

Er zijn veel hulpmiddelen voor thuis. Bijvoorbeeld aangepast bestek of een speciale stoel. Zo’n hulpmiddel kan het thuis net wat makkelijker maken. En misschien vergroot het ook jouw zelfstandigheid. Maar soms is een hulpmiddel niet genoeg. Dan heb je een aanpassing in jouw woning nodig. Bijvoorbeeld een traplift. Of misschien moet jouw huis worden verbouwd.

Een ergotherapeut kan jou hierover advies geven. Je kunt bij jouw huisarts vragen om een verwijzing. De ergotherapeut komt bij je thuis kijken. Samen bespreek je wat jij nodig hebt.

Heb je een hulpmiddel nodig?

Je kunt zelf een hulpmiddel huren of kopen. Lukt je dat niet? Dan kun je contact opnemen met het Wmo-loket. Een medewerker van het Wmo-loket bespreekt dan met jou welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Als je via de gemeente hulp kunt krijgen, krijg je een indicatie. Dit is een besluit waarin staat welke hulp jij nodig hebt en hoeveel.

Hebt je een aanpassing aan jouw woning nodig?

Voor een aanpassing aan uw woning kun je ook contact opnemen met het Wmo-loket. Als er een aanpassing nodig is, vraagt de gemeente offertes op. Daarbij kijkt de gemeente welke offerte het best past bij jouw situatie en het minst duur is. Die offerte bepaalt hoeveel de gemeente betaalt voor de aanpassing aan jouw woning.

Contact met het Wmo-loket

Wil je contact opnemen met het Wmo-loket? Dat kan per telefoon of door een contactformulier in te vullen.
T: 14 055, keuze 3 (maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00 uur)
C: vul het Wmo-contactformulier in