Dagbesteding

Vind je het lastig om te bedenken wat je elke dag moet gaan doen? Is het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen? Of wil je stappen zetten op weg naar werk en kun je daar hulp bij gebruiken? Dan kun je in Apeldoorn naar de dagbesteding. Hier krijg je hulp bij jouw doelen.

Hoe ziet dagbesteding eruit?

Wat je gaat doen op de dagbesteding, hangt af van jouw eigen doelen. Die spreek je af met jouw begeleider. Misschien wil je oefenen om met nieuwe mensen te praten. Of je wil minder laat naar bed gaan, zodat je niet meer overdag slaapt. Met jouw doel ga je samen met jouw begeleider aan de slag. En jullie spreken regelmatig af om te kijken hoe het op de dagbesteding gaat.

Kosten van dagbesteding

Je kunt op de dagbesteding activiteiten doen als je dat leuk vind. Soms kost zo’n activiteit geld. Dat betaal je zelf. Ook eten en drinken op de dagbesteding betaal je zelf. Voor de dagbesteding hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Waar is dagbesteding?

Dagbesteding vindt in Apeldoorn plaats op basisontmoetingsplekken.

Ga naar de website ‘Ontmoet elkaar in Apeldoorn’ voor een overzicht van alle basisontmoetingsplekken.

Vervoer naar de dagbesteding

Wil je graag naar de dagbesteding, maar heb je problemen om er te komen? Dan kan het Wmo-loket je misschien helpen met vervoer.

Andere mogelijkheden voor dagbesteding

Misschien past dagbesteding op een basisontmoetingsplek niet (meer) zo goed bij je. Dan kun je een afspraak maken met het Wmo-loket. Een medewerker van het Wmo-loket bespreekt dan met jou welke andere mogelijkheden er zijn. 
Er zijn namelijk ook andere vormen van dagbesteding. Zo kun je extra ondersteuning en begeleiding krijgen in een groep. Ook is er ‘Apeldoorn Werkt Mee’. Dan kun je bij een bedrijf werkzaamheden doen die bij jou passen. Hier krijg je begeleiding bij.

Ga naar de website van Apeldoorn Werkt Mee voor een overzicht welke werkgevers allemaal meedoen.

Voor deze vormen van dagbesteding heb je een indicatie nodig. Dat is een besluit waarin staat welke zorg je nodig hebt, en hoeveel.
Bij Samen055 kunnen we helpen om dit uit te zoeken. 

Neem contact met ons op of loop binnen bij een van onze inloopspreekuren.