Hulp bij vervoer

Als je een beperking hebt, is het soms moeilijk of onmogelijk om zelf met de auto, bus of fiets ergens te komen. Wij kunnen ondersteuning bieden bij het regelen van vervoer.

Vervoer naar sociale contacten en activiteiten

Bij Samen055 kun je jouw vraag om hulp bespreken. Misschien kan jouw eigen vervoersmiddel aangepast worden. Of kan een brommer of scootmobiel je probleem oplossen. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor vervoer naar sociale contacten (bezoek van familie of vrienden) en activiteiten (werk, vrijwilligerswerk, dagbesteding, ontmoetingsplekken). We kunnen helpen bij vervoer binnen Apeldoorn.

Je kunt een afspraak maken of binnen lopen bij een van onze spreekuren. Locaties en tijden vind je op de contactpagina.

Leen een scootmobiel

Wil je af en toe op pad gaan, maar kan dat niet zonder scootmobiel? Dan is een scootmobiel lenen misschien fijn. Daarvoor hebben we in Apeldoorn een scootmobielpool.

Om van de scootmobielpool gebruik te maken, krijg je eerst een training. Als je hiervoor slaagt, mag je een scootmobiel lenen.

Aanmelden

Bel naar (055) 533 34 13. Je krijgt dan een uitnodiging voor de rijvaardigheidstraining. Deze is gratis en vindt 2 keer per maand plaats. Je leert daarin veilig en verantwoord met de scootmobiel deel te nemen aan het verkeer.

Reserveren

Na het afronden van de training kun je de scootmobiel reserveren. Dat kan tot 15.00 uur op de dag vóór gebruik. Dat kan telefonisch via (055) 533 34 13. De scootmobiel wordt thuisbezorgd en weer opgehaald

Voorwaarden

Je spreekt met de medewerker de bezorg- en ophaaltijden af. Houd er rekening mee dat deze tijden maximaal een kwartier kunnen uitlopen. Wil je een scootmobiel in het weekend lenen? Dan wordt deze op vrijdag bezorgd en maandag weer opgehaald. De voorwaarde is dat de scootmobiel uit het zicht en overdekt geparkeerd staat.

Contact

De scootmobielpool is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Tel.: (055) 533 34 13.

Het adres van de scootmobielpool, waar ook de rijvaardigheidstraining plaatsvindt is:

Scootmobielpool Apeldoorn
Ketelboetershoek 56
7328 JE  Apeldoorn