Samen055, iedereen doet mee in Apeldoorn

Verhalen

"Ik zet mijn kennis en ervaring nu in om anderen te helpen"

Sarah raakte jaren geleden in financiële problemen als gedupeerde van de toeslagenaffaire. De kinderopvangtoeslag werd ten onrechte stopgezet waardoor ze haar baan moest opzeggen om voor de kinderen te kunnen zorgen. Het ene financiële gat werd opgevuld met het andere en het ging van kwaad tot erger. Nu lacht het leven Sarah weer toe. Sarah helpt mensen die het niet breed hebben met haar werk voor Stichting Leergeld en CentenKwesties.

De juiste hulp is goud waard

Sarah: “Het ondersteunen van mensen die het niet ruim hebben, geeft me een heel goed gevoel. Hiermee verander je namelijk echt iets in hun leven. En ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om wegwijs te worden in de jungle van instellingen, initiatieven en stichtingen die gericht zijn op mensen met financiële problemen.”

 “Had ik toen maar geweten van het bestaan van CentenKwesties, want dit laagdrempelige inlooploket had die periode voor mij veel gemakkelijker gemaakt. CentenKwesties heeft precies in beeld welke regelingen er allemaal zijn en kan je daarmee direct op weg helpen. Ik vond dit een heel belangrijk initiatief, omdat het inspeelt op een maatschappelijk probleem dat alleen maar groeiend is en daarom besloot ik mij als vrijwilliger in te zetten.”

Laten wij het taboe doorbreken

Door haar eigen ervaringen en professionele achtergrond maakte Sarah een doelgroepanalyse voor Centenkwesties. “Door deze ervaring heb ik een helder beeld gekregen van de mensen die hier allemaal mee in aanraking kunnen komen; of het nou gaat om tweeverdieners, senioren, ondernemers of mensen met een immigratieachtergrond: het kan iedereen overkomen. Ik besefte mij dat er zoveel oorzaken zijn waardoor je in de schulden kunt raken en dat het voor sommige mensen een té hoge drempel is om hulp te zoeken. Er ligt een enorm taboe op het hebben van schulden en dat wil ik doorbreken.”

Schulden hebben: het is niet altijd jouw schuld

“Mijn tip aan iedereen is: blijf positief, zoek hulp als je er in je eentje niet meer uitkomt en praat erover. Als je schulden hebt, is het namelijk lang niet altijd jouw schuld. Het is prima om je hand uit te steken en om hulp te vragen. CentenKwesties kan je hierbij helpen. Ik vertel mijn verhaal omdat ik het levende bewijs ben dat het goed kan komen. Ik ben gelukkig waar ik nu sta, ik heb veel waardevolle inzichten gekregen en ben het leven op een andere manier gaan waarderen. Ik besef me nu meer dan ooit wat echt waardevol is. Mijn gezin, gezondheid, een dak boven ons hoofd, elke dag te eten, liefde geven en voelen en plezier maken. Dát doet ertoe.”

Wilt u contact met Centenkwesties?

Kijk op: www.apeldoorn.nl/centenkwesties