SAMEN055, voor alle vragen over zorg, werk, inkomen en opvoeden
Geld

Geld

Weggeefkasten
Boekje Rondkomen in Apeldoorn
Wij willen iedereen in Apeldoorn bereiken die het lastig vindt om rond te komen. U vindt in het boekje ‘Rondkomen in Apeldoorn’ alle regelingen, organisaties, hulp- en adviesmogelijkheden. Bij elke vorm van hulp en advies vindt u telefoonnummers en (website)adressen.
Centenkwesties
Heeft u vragen over uw geld? Zijn uw uitgaven niet meer in balans met uw inkomsten? Praat eens met een van de medewerkers van Centenkwesties. Zij kunnen u helpen met het juiste advies. Zij weten ook voor welke ondersteunende regelingen u in aanmerking komt. Dat kan online of tijdens een gratis inloopspreekuur.
Hulp bij schulden
Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Krijgt u aanmaningen of staat de deurwaarder op de stoep? Wilt u meer rust in uw financiën? Schuldhulpverlening helpt u om uw geldzaken weer op orde te krijgen.
Ondersteunende regelingen
Er zijn in de gemeente Apeldoorn vele regelingen of initiatieven waardoor je korting krijgt op praktische zaken. Enkele voorbeelden zijn:
Regelingen voor kinderen
Het opvoeden van kinderen kost veel geld. Kom je moeilijk rond en heb je hulp nodig bij de kosten van de kinderen? In Apeldoorn kan je op veel verschillende manieren hulp krijgen. Hier vind je een overzicht van steun die je kan aanvragen als je financiële hulp nodig hebt voor je kinderen.
Hulp voor gedupeerden toeslagaffaire kinderopvang
Bent u vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst in de problemen gekomen? Dan kunt u rekenen op hulp van de gemeente.